Mitől "jócsaj" egy nő?

Úgy érzem, hogy életem végéig tanulnom kell, ezért kérdezek. Nem félek "hülye" kérdést sem feltenni, mert állítólag mindenből tanulunk. Amelyik válaszokkal nem tudok mit kezdeni, vagy úgy érzem, hogy nem elégítették ki nyughatatlan kíváncsiságomat, azokat kitárom a nagyközönség elé, hátha éppen itt derül fény a Nagy Titkokra :) Véleményem szerint az élet egy kávézóhoz hasonlít, ahova mindenki betér, van aki marad, van aki már a küszöbön sarkon fordul és vissza sem néz, de mindenki hoz valamit. Érdekel, hogy mit gondolnak az emberek, és bár nem mindig beszélünk egy nyelvet, hiszem, hogy képesek vagyunk adni egymásnak. Ha mást nem elfogadást és tiszteletet. És akkor a hangzatos bevezető után jöjjenek az alábbi kérdésemre a válaszok: Mitől "jócsaj" egy nő? ( Mivel a Mitől "jópasi" egy férfi bejegyzésemre többen jelezték érdeklődésüket a válaszadók iránt, megadom a keresztnevüket, korukat, foglalkozásukat és a családi állapotukat. Így talán könnyebb lesz a gondolatok megemésztése :) ) A lista természetesen közel sem teljes, hangsúlyozom, hogy azokat a válaszokat ragadtam ki, amelyek újabb kérdéseket vetettek fel bennem.

 


Mitől "jócsaj" egy nő?

 

"A nőről többen úgy beszélnek, mint a megfejthetetlen titokról. Egyetértek ezzel. Minden nő egy titok. A közel 50évem alatt rengeteg izgalmas nővel találkoztam, de még mindig nem értem őket. Nekem ettől "jócsaj" egy nő, hogy képes fenntartani az érdeklődésemet."

Gábor, 49éves, egyetemi tanár, kétszeresen elvált, jelenleg 4hónapja él párkapcsolatban

 

" Igényes saját magára és a környezetére, de ettől még nem esik át a ló másik oldalára, tehát nem veri ki a hisztit ha sátorozás közben letörik a körme. Nálam azok a "jócsajok", akik vagányak, de ugyanakkor érzékenyen reagálnak mindenre. Az sem baj ha tud főzni és szereti a rendet, de ez nem azt jelenti, hogy egy házi robotgépként tekintenék rájuk. Van humora, sőt érti is. És egy nő igenis alá van rendelve a férfinek, ha tetszik, ha nem. Csak ezt nem negatív értelemben kell venni, ahogy az agyament feministák. De nekem egy nő ne mondja meg, hogy mit csináljak, mert igenis vannak dolgok, amikhez kizárólag mi értünk. Én sem dumálok bele, hogy a színes ruhát miért mossák külön a fehértől. Az is fontos, hogy 30éves korára legyen saját egzisztenciája, ne a pasitól várja, hogy a segge alá tegyen mindent. Én sem várom el tőlük. Akkor a nők mi jogon teszik ezt? "

Roland, 35éves, irodavezető, 2éve él párkapcsolatban

 

" A "jócsaj" nem festi magát. Itt kezdődik minden. Mert ha egy nő mázolja magát, akkor az már nem meri vállalni önmagát. De persze könnyű az a szöveg mögé bújni, hogy a "nő adjon magára". Én rá sem nézek olyan csajra, aki sminkeli magát. Mert az egy álarc, és engem senki ne köszöntsön álarccal a képén."

Tamás, 39éves, karosszérialakatos, 9éve nős

 

"A "jócsaj" egyszerre adja meg a férfinek azt, amit az akar. De már ott elrontják, hogy azt sem tudják, hogy mit akarunk, pedig állítólag ők kifinomult intelligenciával rendelkeznek. Egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy kihaltak a "jócsajok" azért van ennyi buzi."

Norbert, 33éves, vendéglátós, két hónapja egyedülálló

 

"Azt nem tudom, hogy milyen a "jócsaj", csak azt, hogy nekem mit jelent. Először is nem néz sorozatokat, még tévét sem, mert azok teljesen elhülyítik a nőket. Nem fecseg, nem káromkodik. Baromira kiábrándító, ha egy lány locsog össze-vissza és ettől akar érdekesnek tűnni. Hűséges és mentes a tipikus női játszmáktól. Művelt, intelligens, sportos, csinos. Lényeges a külső is - természetesen a belső kisugárzás mellett- aki azt mondja nem, az hazudik, vagy igénytelen."

Attila, 23 éves, egyetemi hallgató, 5hónapja él párkapcsolatban

 

"A "jócsaj" olyan mint az anyám. Főz, mos, takarít, ellátja a gyerekeket, és közben még apámat is kiszolgálja. De ettől még nem az 50-es évekbeli jó munkásasszonyra emlékeztet és nem kuss a neve otthon, csak tudja, hogy neki ott a helye, ahol az apámnak nem. "

Sándor, 29éves, agrármérnök, másfél éve él párkapcsolatban

 

"Kövezzenek meg de a "jócsaj" több nyelven beszél, iskolázott, igényesen öltözködik, el lehet vele beszélgetni bármiről, házias, kitűnő szerető, nem feküdt össze a fél várossal, nem kell eltartani és nem akar megváltoztatni. Nagyítóval kell őket keresni. Lehet magasra tettem a lécet, de ha megkérdezel egy nőt álmai pasijáról, akkor ő sem egy elhízott, igénytelen, primitív, csóró és béna szeretőről fog neked áradozni. Csak nem vallják be, mert divat hangoztatni, hogy a külső meg a pénz nem minden. Ez igaz, de nagyon lényegesek. "

Szilárd, 27éves, közgazdász, 1éve egyedülálló

 

"Mi az, hogy "jócsaj"? Az a baj, hogy túl sok időtök van foglalkozni ilyen baromságokkal. Lány, nő, asszony, feleség. Én csak ezeket ismerem. A csajok a sarkon állnak."

Károly, 62éves, nyugdíjas, 39éve nős