Valóban idegesítőek a "coelhopoppermüllerista" nők?

Nem szép dolog mások beszélgetését kihallgatni, de egy többnyire férfiakból álló társaság körében elhangzott mondatra felfigyeltem:"Új nőtípus született, a "coelhopoppermüllerista" idegesítő nők." Tény, hogy manapság sokan olvasnak Coelhotól, Poppertől, Müllertől, aminek minden bizonnyal oka van. Most azonban nem az okra kerestem a választ, hanem arra, hogy valóban idegesítőek-e az emberek számára ezek a nők? Ha egyáltalán valóban léteznek...

 

"Persze, hogy léteznek. Az én volt barátnőm nagy Coelho fan. Vele kezdődött minden, aztán "rászokott" Müllerre is. Eleinte nem zavart, de kicsit az agyára ment és legalább úgy kezdte el téríteni az embereket, mint egy lelkes Jehova tanú. Engem tulajdonképpen az idegesített, hogy akárhányszor összevesztünk, állandóan valami hangzatos idézetet dörgölt az orrom alá ezektől az íróktól. És ettől persze borzasztóan okosnak,intelligensnek és ami a legrosszabb, különlegesnek érezte magát. Pedig egyszerűen csak arról volt szó, hogy boldogtalan volt az élete és ezekhez a szerzőkhöz menekült, amivel semmi baj, mert mindenki olvasson azt, amit akar, csak ne higgye, hogy ettől ő a nagy megvilágosodott szellemi óriás."

Zalán, 32éves, műszaki menedzser

 

"Jajj...ki tudnék rohanni a világból tőlük. Sajnos léteznek. Igénytelenebb fajtája Soma mamagésa szexmániás önjelölt gésamester rajongó. A nagy boldogság keresők, akik a nyomorúságos életüket csak úgy képesek elfogadni, hogy elhiszik, hogy majd az ő meséjük is ugyanolyan happy enddel végződik, mint annak a prostinak a sorsa, amelyikről Coelho írt. Olvastam tőle, ízlések és pofonok, nálam kb. azon a szinten van, mint az olyan mondások miszerint "a kövek nem beszélnek", vagy "az innenső parttal szemben mindig meglátod az onnansót". Mégis bezabálta a világ. És csak azért, mert egyre több boldogtalan ember, főleg nő él, és olyan egyszerű szóhasználattal írja le, hogy fogadd el a szart és bízz a napfényes jövőben, hogy ezáltal képes eljutni a kevésbé értelmes rétegekhez is, akik kifeszített mellkassal hirdetik magukról, hogy mekkora kulturális látványosság vagyok, mert Coelhot olvasok. Aki nem több, mint az alkimisták szoftpornósa."

Petra, 36éves, jogi asszisztens

 

"Csernust kihagytad a sorból. Neki plusz előnye, hogy egy csomó nő bele van zúgva. Észrevettem, hogy a boldog párkapcsolatban élő nők nem olvasnak ezektől az emberektől. Ha lenne hozzá egy cseppnyi ingerem, akkor rettenetesen komoly tekintettel én is regélnék a boldogságról, szerelemről, lelkünk belső hangjának felfedezéséről, meg hasonlók. Mint égen a csillag, annyi magányos szingli meg klimaxos 40-es éveinek a végét taposó elvált nő él. Tálcán kínálja magát a lehetőség, hogy meggazdagodjanak belőlük."

Csongor, 22éves, magyar szakos hallgató

 

"Engem nem idegesítenek, inkább sokszor mosolygok, amikor reggel a facebookon Hajadon Hajnika, vagy Elhagyott Szidónia megosztja Müller "heti útravalóját" és abszolút nem veszi észre, hogy Müllernek a behízelkedő stílusával csupán az a célja, hogy még több női olvasót nyerjen meg magának. És ezt olyan szánalmas módon éri el, hogy míg a nőről úgy beszél, mint egy felsőbbrendű teremtményről, addig a férfit egy másodlagos, defektes lúzernek állítja be. Mert tudja, hogy a magányos, megbántott nő ezt AKARJA hallani, olvasni."

Adél, 43éves, bolti eladó

 

"Én nagy ívben kikerülöm ezeket a nőket. Nem elég, hogy "péterőrültek", de spirituálisan is kivételes tehetségeknek tartják magukat, és abszolút biztosak abban, hogy majd egyszer kristály-, indigó- vagy szivárvány-gyereket fognak szülni. Az ilyen nőről általánosságban elmondható, hogy értelmiségi, rengeteget foglalkozik az ezotériával, zöld teát iszik, jógázni jár, méregtelenítő kúrát tart, nem vallja be, hogy nézi a Szex és New York-ot, és Cosmopolitant olvas, hisz az angyalokban, az előző életben és szex közben is az aurád színét nézi."

Mátyás, 40éves, tanár