pasikról, csajokról a legkevésbé sem tudományos megközelítésben

coffeezoo

Isten éltesse a kurvákat!

Ezer éve nem jártam itt...na, oké, csak egy, de gondolom, hogy ezen idő alatt pótolhatatlan űrt hagytam magam után...És humorom is van!

Ezzel a szösszenettel szeretném újraéleszteni a blogot. Hangsúlyozom: ismét csak véleményt közlök. Az, hogy mennyire egyezik a világnézetem a gondolatokkal, az már maradjon az én titkom. Meg amúgy is, kit érdekel, nem?

Fogyasszátok jó étvággyal!

"Esküszöm klónoztatni fogom a kurvákat! Na, nem azokat, akik zsákbamacskaként kurvák, és akkor derül ki róluk, hogy azok, amikor már bennük vagyunk, de még mindig nem érezzük olyan kráterbe kerültünk. Nem. Azokról beszélek, akiknek abszolút nem jelent gondot egy jól irányzott szopás, dugás, anál, orál stb. és mindezt teszik azért, mert ezáltal előnyösebb pozícióba kerülnek.  Tiszta üzlet ez kérem szépen. Szétteszi, beteszed, megteszed, elveszi. A szerződő felek értik egymást, ritkán is születik ezekből a kapcsolatokból vita. Remélhetőleg gyermek is.

Megfigyeltem, hogy ezeket a lányokat szeretik nagyon leszólni, megbélyegezni, magyarul lekurvázni. (Az egyszerűség kedvéért én is kurváknak hívom őket).

De miért baj, ha egy hetyke menyecske mélytorkozik egy céges autóért? Ja, mert hogy a Klárika a fénymásolóból nem, pedig sokkal rátermettebb és az ő segge alatt jobban mutatna a vadiúj fekete Audi. Értem, és jogos Klárika felháborodása! Megjegyzem Klárika előtt is ott a lehetőség, persze azt senki nem akarja, hogy Klárika lecumizza, mert Klárikának nincsen szép hosszú szőke haja, meg nyakáig érő combja, csak műfogsora és négy diplomája.

Most hagyjuk Klárikát és azt, hogy milyen egy szexorientált világban élünk. Térjünk vissza ahhoz a nyitó gondolatomhoz, hogy szeretném klónoztatni a kurvákat. Igen, mert őket legalább értem! Értem, hogy ha azt mondja "nem", akkor az nem! És ha azt mondja "igen", akkor az nem "talán" vagy "nem". Persze tudom, hogy a nőnek kell a játszmázás, az, hogy előadja a megszerezhetetlent és ez így ilyen formában rendben is van. A gondom ott kezdődik, amikor az illető hölgy a nagy játszmázás során elfelejti, hogy akkor ő most egy baromi kemény szingli Carrie Bradshaw mutáció vagy Csipkerózsika még mélyaltatás előtt, amikor annyi dolga volt, hogy várja a hencegŐt.

És akkor ott van a szerencsétlen férfi, aki a teremtés során valahogy kimaradt ebből a játszmázó-szereposztásból és néz bespeedezett pupillákkal, hogy "most megint mit basztam el?". Pedig semmit. Még. Később egy csomó mindent elbasz úgyis. Például elfelejti, hogy a lány macskájának a zongoratanárnőjének mikor van peteérése és a jeles napon nem köszönti fel.

A lényeg, hogy már akkor hibázunk, amikor még a küszöb előtt állunk. Mert túl sok a játszma, túl sok a maszk, nem lehet látni az igazi arcot mögötte. Persze tudom, hogy ez egyfajta védekezési mechanizmus is, de lányok, merjetek már egy kicsit kurvák lenni! Ami nem egyenlő azzal, hogy Ms. Meghát-ként mutatkoztok be, hanem mondjuk legyetek kicsit egyszerűbbek. Legalább az elején...higgyétek el, hogy már ott elveszítjük a fonalat, amikor elkezdtek a barátnőitekről mesélni.

Elméletileg erősek vagytok, öntudatosak, önbizalmatok a helyén stb. Akkor minek kell ilyen játszmaorgiát rendezni? Lehet húzni a férfi agyát, sőt kötelező, hiszen arra ugrunk, azt szeressük- szépen magyarul. Belénk van kódolva, hogy vadásszunk. De ha körülnézek a vadászmezőn sokszor megijedek a negatív értelemben többszörösen skizofrén nők láttán. Nem kell ennyire túlbonyolítani magatokat.

Szóval éljetek a "kevesebb néha több" elvével és merjetek kurvák lenni. Abban az értelemben persze, hogy, azt mondjátok, amit akartok. Ne pedig azt, amit, a női magazinokban olvastok, vagy, amit a szomszéd Julcsi néni tanácsol!"

Egy "abszolút szeretnék inkognitóban maradni" férfi

Valóban idegesítőek a "coelhopoppermüllerista" nők?

Nem szép dolog mások beszélgetését kihallgatni, de egy többnyire férfiakból álló társaság körében elhangzott mondatra felfigyeltem:"Új nőtípus született, a "coelhopoppermüllerista" idegesítő nők." Tény, hogy manapság sokan olvasnak Coelhotól, Poppertől, Müllertől, aminek minden bizonnyal oka van. Most azonban nem az okra kerestem a választ, hanem arra, hogy valóban idegesítőek-e az emberek számára ezek a nők? Ha egyáltalán valóban léteznek...

 

"Persze, hogy léteznek. Az én volt barátnőm nagy Coelho fan. Vele kezdődött minden, aztán "rászokott" Müllerre is. Eleinte nem zavart, de kicsit az agyára ment és legalább úgy kezdte el téríteni az embereket, mint egy lelkes Jehova tanú. Engem tulajdonképpen az idegesített, hogy akárhányszor összevesztünk, állandóan valami hangzatos idézetet dörgölt az orrom alá ezektől az íróktól. És ettől persze borzasztóan okosnak,intelligensnek és ami a legrosszabb, különlegesnek érezte magát. Pedig egyszerűen csak arról volt szó, hogy boldogtalan volt az élete és ezekhez a szerzőkhöz menekült, amivel semmi baj, mert mindenki olvasson azt, amit akar, csak ne higgye, hogy ettől ő a nagy megvilágosodott szellemi óriás."

Zalán, 32éves, műszaki menedzser

 

"Jajj...ki tudnék rohanni a világból tőlük. Sajnos léteznek. Igénytelenebb fajtája Soma mamagésa szexmániás önjelölt gésamester rajongó. A nagy boldogság keresők, akik a nyomorúságos életüket csak úgy képesek elfogadni, hogy elhiszik, hogy majd az ő meséjük is ugyanolyan happy enddel végződik, mint annak a prostinak a sorsa, amelyikről Coelho írt. Olvastam tőle, ízlések és pofonok, nálam kb. azon a szinten van, mint az olyan mondások miszerint "a kövek nem beszélnek", vagy "az innenső parttal szemben mindig meglátod az onnansót". Mégis bezabálta a világ. És csak azért, mert egyre több boldogtalan ember, főleg nő él, és olyan egyszerű szóhasználattal írja le, hogy fogadd el a szart és bízz a napfényes jövőben, hogy ezáltal képes eljutni a kevésbé értelmes rétegekhez is, akik kifeszített mellkassal hirdetik magukról, hogy mekkora kulturális látványosság vagyok, mert Coelhot olvasok. Aki nem több, mint az alkimisták szoftpornósa."

Petra, 36éves, jogi asszisztens

 

"Csernust kihagytad a sorból. Neki plusz előnye, hogy egy csomó nő bele van zúgva. Észrevettem, hogy a boldog párkapcsolatban élő nők nem olvasnak ezektől az emberektől. Ha lenne hozzá egy cseppnyi ingerem, akkor rettenetesen komoly tekintettel én is regélnék a boldogságról, szerelemről, lelkünk belső hangjának felfedezéséről, meg hasonlók. Mint égen a csillag, annyi magányos szingli meg klimaxos 40-es éveinek a végét taposó elvált nő él. Tálcán kínálja magát a lehetőség, hogy meggazdagodjanak belőlük."

Csongor, 22éves, magyar szakos hallgató

 

"Engem nem idegesítenek, inkább sokszor mosolygok, amikor reggel a facebookon Hajadon Hajnika, vagy Elhagyott Szidónia megosztja Müller "heti útravalóját" és abszolút nem veszi észre, hogy Müllernek a behízelkedő stílusával csupán az a célja, hogy még több női olvasót nyerjen meg magának. És ezt olyan szánalmas módon éri el, hogy míg a nőről úgy beszél, mint egy felsőbbrendű teremtményről, addig a férfit egy másodlagos, defektes lúzernek állítja be. Mert tudja, hogy a magányos, megbántott nő ezt AKARJA hallani, olvasni."

Adél, 43éves, bolti eladó

 

"Én nagy ívben kikerülöm ezeket a nőket. Nem elég, hogy "péterőrültek", de spirituálisan is kivételes tehetségeknek tartják magukat, és abszolút biztosak abban, hogy majd egyszer kristály-, indigó- vagy szivárvány-gyereket fognak szülni. Az ilyen nőről általánosságban elmondható, hogy értelmiségi, rengeteget foglalkozik az ezotériával, zöld teát iszik, jógázni jár, méregtelenítő kúrát tart, nem vallja be, hogy nézi a Szex és New York-ot, és Cosmopolitant olvas, hisz az angyalokban, az előző életben és szex közben is az aurád színét nézi."

Mátyás, 40éves, tanár

 

 

 

 

 

"Felmelegítve csak a töltött káposzta jó" ?

Férfi, nő, pasi, csaj stb. a megunhatatlan téma után lépjünk egy kicsit előre: párkapcsolat. Nemrég olvastam, hogy Amber Vennum a Kansas Állami Egyetem docense szerint a felmelegített párkapcsolatok nem vezetnek semmi jóra. Kíváncsi voltam, hogy mit gondolnak erről az emberek. Általános tanulságot most sem sikerült levonnom a válaszokból, de kaptam olyanokat, amik ismételten megosztásért sóhajtoznak :)

 

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó?

 

"Van akiknél működik, van akiknél nem. Szerény véleményem szerint azok az emberek, akik mindig ugyanabba a párkapcsolatba térnek vissza, amiknek mindig szakítás lett a végük, baromi betegek. Nincs kellő önbizalmuk, hogy egy újba kezdjenek bele, de egyedül is képtelenek maradni, ezért inkább visszamennek a boldogtalanságba. Sajnálom az ilyen embereket. "

Nikoletta, 27éves, tolmács, 2és fél éve él párkapcsolatban

 

"Szerintem létezik olyan, hogy egy kapcsolatnak jó tesz ha kis időre békén hagyják a felek egymást. A külön töltött időben át lehet gondolni a dolgokat, vagy akár kipróbálni másik partnert, mert az ember általában akkor jön rá, hogy neki tulajdonképpen az a nő vagy férfi kell, akivel nemrég szakított."

Attila, 36éves, színházi dramaturg, 5éve nős

 

"Kizártnak tartom, hogy hosszútávon működőképesek ezek a kapcsolatok. Nekem is volt egy se vele-se nélküle kapcsolatom, de majdnem kikészítettük egymást. A nagy szakítások után nem sokat kellett várni, hogy megkeressük a másikat. Az első hetekben minden szép volt, aztán ugyanazok a problémák jöttek elő, amik miatt szakítottunk. Ha egyszer egy kapcsolatnak vége van, akkor felesleges erőlködni, hogy "azért maradjunk barátok" vagy csak a szexre összejönni. Csak kínozzuk egymást vele, meg magunkat is."

Lídia, 29éves, gyógytornász, fél éve egyedülálló

 

"Nálunk bejött, sőt kifejezetten jót tett a kapcsolatunknak, hogy két évig nem is hallottunk a másikról. Nem kérdeztük meg egymástól, hogy ebben a két évben ki mit csinált, de érezhető, hogy párkapcsolati szempontból mindketten fejlődtünk. Nekem három barátnőm volt ez idő alatt és mindegyik kapcsolatban ugyanazokat a hibákat követtem el, amiért az exem állandóan panaszkodott. Mivel egyik lány sem tudta elviselni ezeket a hibákat, így egyértelművé vált, hogy mit nem szabad tennem, ha vissza akarom szerezni az exem. Én javasolom minden krízisben lévő párnak, hogy tűnjenek el egy időre egymás szeme elől és kezdjenek új párkapcsolatot."

Zoltán, 33éves, villamosmérnök, 4hónapja van együtt a volt barátnőjével

 

"Aki visszamegy oda, ahonnan kidobták, vagy eljött, az pszichológushoz forduljon. Vegye észre, hogy úgy ment bele az adott kapcsolatba, hogy nem volt elég érett hozzá. Nincs olyan, hogy ha valamit elcsesztem egy érző emberrel, akkor majd legközelebb sikerülni fog. Még ha a másik is tanult időközben, akkor sem fog működni, mert nem mernek igazán önmaguk lenni, bennük lesz a félelem, hogy jaj nehogy megint hibázzak, mert akkor vége. Az ilyen kapcsolatokban az ember görcsösen figyel, hogy "jó" legyen és egy idő után azt veszi észre, hogy már rég nem önmaga, hanem egy robot. Ha nem ment elsőre, akkor másodszorra sem fog, mert a két személynek nincsen helye egymás mellett. Lehet változni a másikért, de ha már egy kapcsolat eljut a szakításig, mert a felek képtelenek együtt élni a másikkal bizonyos "hibáik" miatt, akkor már nem egymásra van szükségük."

Tibor, 43éves, asztalos, 14éve nős

 

"Engem még nem dobott ki az asszony, én sem őt, de nem is piszkáljuk egymást minden apróságért. Kiismertük egymást, tudjuk mikor a kell a másikat békén hagyni, és ha mégis összevitázunk, akkor én kimegyek a garázsba, ő meg bent a konyhában mondja a magáét. Káricáljon csak, legalább lenyugszik. Ahogy a nagyapám mondta, bolond likból bolond szél fú' "

Károly, 62éves, nyugdíjas, 39éve nős

 

 

Mitől "jócsaj" egy nő?

Úgy érzem, hogy életem végéig tanulnom kell, ezért kérdezek. Nem félek "hülye" kérdést sem feltenni, mert állítólag mindenből tanulunk. Amelyik válaszokkal nem tudok mit kezdeni, vagy úgy érzem, hogy nem elégítették ki nyughatatlan kíváncsiságomat, azokat kitárom a nagyközönség elé, hátha éppen itt derül fény a Nagy Titkokra :) Véleményem szerint az élet egy kávézóhoz hasonlít, ahova mindenki betér, van aki marad, van aki már a küszöbön sarkon fordul és vissza sem néz, de mindenki hoz valamit. Érdekel, hogy mit gondolnak az emberek, és bár nem mindig beszélünk egy nyelvet, hiszem, hogy képesek vagyunk adni egymásnak. Ha mást nem elfogadást és tiszteletet. És akkor a hangzatos bevezető után jöjjenek az alábbi kérdésemre a válaszok: Mitől "jócsaj" egy nő? ( Mivel a Mitől "jópasi" egy férfi bejegyzésemre többen jelezték érdeklődésüket a válaszadók iránt, megadom a keresztnevüket, korukat, foglalkozásukat és a családi állapotukat. Így talán könnyebb lesz a gondolatok megemésztése :) ) A lista természetesen közel sem teljes, hangsúlyozom, hogy azokat a válaszokat ragadtam ki, amelyek újabb kérdéseket vetettek fel bennem.

 


Mitől "jócsaj" egy nő?

 

"A nőről többen úgy beszélnek, mint a megfejthetetlen titokról. Egyetértek ezzel. Minden nő egy titok. A közel 50évem alatt rengeteg izgalmas nővel találkoztam, de még mindig nem értem őket. Nekem ettől "jócsaj" egy nő, hogy képes fenntartani az érdeklődésemet."

Gábor, 49éves, egyetemi tanár, kétszeresen elvált, jelenleg 4hónapja él párkapcsolatban

 

" Igényes saját magára és a környezetére, de ettől még nem esik át a ló másik oldalára, tehát nem veri ki a hisztit ha sátorozás közben letörik a körme. Nálam azok a "jócsajok", akik vagányak, de ugyanakkor érzékenyen reagálnak mindenre. Az sem baj ha tud főzni és szereti a rendet, de ez nem azt jelenti, hogy egy házi robotgépként tekintenék rájuk. Van humora, sőt érti is. És egy nő igenis alá van rendelve a férfinek, ha tetszik, ha nem. Csak ezt nem negatív értelemben kell venni, ahogy az agyament feministák. De nekem egy nő ne mondja meg, hogy mit csináljak, mert igenis vannak dolgok, amikhez kizárólag mi értünk. Én sem dumálok bele, hogy a színes ruhát miért mossák külön a fehértől. Az is fontos, hogy 30éves korára legyen saját egzisztenciája, ne a pasitól várja, hogy a segge alá tegyen mindent. Én sem várom el tőlük. Akkor a nők mi jogon teszik ezt? "

Roland, 35éves, irodavezető, 2éve él párkapcsolatban

 

" A "jócsaj" nem festi magát. Itt kezdődik minden. Mert ha egy nő mázolja magát, akkor az már nem meri vállalni önmagát. De persze könnyű az a szöveg mögé bújni, hogy a "nő adjon magára". Én rá sem nézek olyan csajra, aki sminkeli magát. Mert az egy álarc, és engem senki ne köszöntsön álarccal a képén."

Tamás, 39éves, karosszérialakatos, 9éve nős

 

"A "jócsaj" egyszerre adja meg a férfinek azt, amit az akar. De már ott elrontják, hogy azt sem tudják, hogy mit akarunk, pedig állítólag ők kifinomult intelligenciával rendelkeznek. Egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy kihaltak a "jócsajok" azért van ennyi buzi."

Norbert, 33éves, vendéglátós, két hónapja egyedülálló

 

"Azt nem tudom, hogy milyen a "jócsaj", csak azt, hogy nekem mit jelent. Először is nem néz sorozatokat, még tévét sem, mert azok teljesen elhülyítik a nőket. Nem fecseg, nem káromkodik. Baromira kiábrándító, ha egy lány locsog össze-vissza és ettől akar érdekesnek tűnni. Hűséges és mentes a tipikus női játszmáktól. Művelt, intelligens, sportos, csinos. Lényeges a külső is - természetesen a belső kisugárzás mellett- aki azt mondja nem, az hazudik, vagy igénytelen."

Attila, 23 éves, egyetemi hallgató, 5hónapja él párkapcsolatban

 

"A "jócsaj" olyan mint az anyám. Főz, mos, takarít, ellátja a gyerekeket, és közben még apámat is kiszolgálja. De ettől még nem az 50-es évekbeli jó munkásasszonyra emlékeztet és nem kuss a neve otthon, csak tudja, hogy neki ott a helye, ahol az apámnak nem. "

Sándor, 29éves, agrármérnök, másfél éve él párkapcsolatban

 

"Kövezzenek meg de a "jócsaj" több nyelven beszél, iskolázott, igényesen öltözködik, el lehet vele beszélgetni bármiről, házias, kitűnő szerető, nem feküdt össze a fél várossal, nem kell eltartani és nem akar megváltoztatni. Nagyítóval kell őket keresni. Lehet magasra tettem a lécet, de ha megkérdezel egy nőt álmai pasijáról, akkor ő sem egy elhízott, igénytelen, primitív, csóró és béna szeretőről fog neked áradozni. Csak nem vallják be, mert divat hangoztatni, hogy a külső meg a pénz nem minden. Ez igaz, de nagyon lényegesek. "

Szilárd, 27éves, közgazdász, 1éve egyedülálló

 

"Mi az, hogy "jócsaj"? Az a baj, hogy túl sok időtök van foglalkozni ilyen baromságokkal. Lány, nő, asszony, feleség. Én csak ezeket ismerem. A csajok a sarkon állnak."

Károly, 62éves, nyugdíjas, 39éve nős

mitől "jópasi" egy férfi?

Női vélemények :) A kedvenc válaszaim:

"Nem tudok mit kezdeni azokkal a férfiakkal, akik csaj-nak hívnak. Eleve tiszteletlenségnek tartom.Vagy konzervatív és beszűkült hülye liba vagyok...? Na tessék, most meg lelibázom magam. Persze, mert van egy liba énem is, meg van egy csaj énem is, nem vitás, de majd ha párkapcsolatban élünk, akkor engedje meg magának a férfi, hogy azt mondja, hogy hééé babám, előjött a csajos éned? Szóval nem tudok ezekkel a férfiakkal mit kezdeni, bár ők nem is férfiak, ők a pasik. És ha egy férfi pasiként beszél magáról, már akkor is érzem, hogy ebből sem lesz nagyharang meg mindenféle giccses álomjelenet, mint egy tipikus amcsi romantikus filmben. Igaz nem is akarok olyan jeleneteket, azok közhelyesek. Hol tartottam? Ja igen, hogy nem vagyok képes értelmezni a pasikat. Főleg ha fehér sportcipőt, titokzoknit és háromnegyedes nadrágot hordanak. Őket még akkor sem ha úgy indítanak, hogy Kézcsókom hölgyem! Nem, képtelen feldolgozni a vizuális élményeimért felelős szervrendszerem ezt a jelenséget. De ezzel nincsen semmi baj, hiszen van, akinek ez jön be. De akkor is...lehetne kevesebb a táncoló fehér sportcipőkből...az igazi férfi olyan, akit én igazinak tartok. Van aki a vasalt hajú, bronzáriumos metroszexuális hímeket tartja annak. Ezzel sincsen semmi baj, de a francba, hogy ezek is olyan sokan vannak :D "

" A férfi ott kezdődik, hogy nem gyúrással szerzi az izomzatát, hanem a kétkezi melótól. Mert szeressen kétkezi melót végezni. Amikor hazamegy, akkor ne a gép elé üljön kikapcsolódni, hanem készítsen valami ...izét...tudod ilyen fából készült dolgokat, vagy vasból, vagy mit tudom én miket szoktak csinálni, elvégre nő vagyok. Szerintem attól "jópasi" egy férfi, hogy kihozza belőlem az összes létező nőt. Vagy legalábbis hagyja, hogy kiéljem magam mellette, vagyis vele, na érted :D "

" A "jópasi" falhoz nyom mint egy megkergült bika ha kell :D most mondjak közhelyeket, hogy van humora, intelligens, nem böfög a képembe meg ilyenek? Mondjuk nekem már attól "jópasi" egy férfi, ha az ötödik mondata után nem jut el a szexig. Miért gondolják, hogy egy szexuális töltetű beszólás humoros? Oké, tudjuk, hogy elég erősen dolgozik a gatyájukban a kis lézerkard, de mi a lófarokért kell már az elején a tudomásomra hozni, hogy egy potenciális LUK vagyok neki? Legalább az elején menjen már a felszínes csillámporos duma, úgyis tudjuk, hogy az hamar elmúlik. Nincsenek is "jópasik". Legalábbis én egyet sem ismerek. "

"húúú vazze milyen hülye kérdés ez? Jópasi? Melósruhában tudom elképzelni, nem ilyen flancos armani ingben. De persze legyen neki az is. Szerintem árad belőle valami állati vadság, de ne úgy értsd, hogy elmebeteg pszichopata. Csak olyan, hogy érzed, hogy na ez mellett nem tehetek meg mindent, mert akkor kijön belőle az állat. Amit persze szeretünk, de ha kijön belőle, akkor rendszerint le is lép. Egyik barátnőmmel megbeszéltük, hogy valahol minden nő álma, hogy egyszer a pasija fejéhez vághassa, hogy "velem apám nem beszélt így" Hülyék vagyunk ám mi nők. Szeretjük a rosszfiúkat, de persze ha megcsal akkor egy rohadt köcsög."

"Mitől "jópasi"? Egyszerre van meg benne Mr.Darcy, Jim Morrison, Yves Montand meg persze Johnny Deep. Persze nem külsőségekben, mert elég hülyén nézne ki :D Bár azt sem tudom milyenek ezek a fazonok igazából, de el tudom képzelni ezt a turmixot :D"

"Kinek mi a "jópasi"...van akinek Justin Bieber, van akinek meg Chuck Norris."